HomeProjectenL1 kiest DaletPlus als centraal MAM-systeemDemo aanvragen

L1 kiest Dalet als centraal MAM-systeem

Regionale omroep L1 heeft M&I Broadcast Services opdracht gegeven voor het leveren van het Dalet Media Asset Management systeem. Met de aanschaf van Dalet wil L1 bewerkstelligen dat nieuws in de vorm van tekst, audio en video automatisch op zoveel mogelijk platforms beschikbaar wordt gesteld. Doel is dat het nieuws de consument zo snel mogelijk op zoveel mogelijk manieren zal bereiken. L1 wil met de introductie van DaletPlus ook het R/O/O/S metadatamodel doorvoeren in de gehele productieketen.

Door deze nieuwe workflow zal de uitwisseling van media eenvoudiger en efficiënter gaan verlopen waardoor de productiecapaciteit verhoogd wordt. Onderdeel van het project is ook dat het archief van L1 dat nu nog in meerdere databases is opgeslagen, naadloos zal worden geïntegreerd in Dalet. Het archief zal daardoor makkelijker toegankelijk worden voor verslaggevers en redacteuren.

Lucas Vroemen, Manager Innovatie en ICT van L1: "Hoofdelementen van de keuze voor Dalet zijn crossmediale productie en distributie en meer en vooral snellere productiefaciliteiten. Daartoe zal DaletPlus ook uitgerust worden met werkplekken voor ingest- en desktop editing en zal er een koppeling worden gemaakt met het newsroom-en montageplatform. Wil L1 een prominente rol blijven spelen als regionale informatieverstrekker via meerdere mediakanalen, zal de workflow dusdanig aangepast moeten worden dat mediapublicatie op een simpele wijze en zo veel mogelijk geautomatiseerd kan plaatsvinden”.

Peter van Klei, Director Sales & Marketing van M&I Broadcast Services: "Deze opdracht bewijst dat Dalet duidelijk inspeelt op de behoeften van omroepen die zowel radio als televisie maken. Eerder maakten Omroep Brabant en RTV West na uitgebreide marktverkenningen al een bewuste keuze voor Dalet. De veelzijdigheid en het flexibele beheer van DaletPlus biedt omroepen een uitgelezen mogelijkheid om de razendsnelle multimedia ontwikkelingen bij te benen".