HomeProjectenRTV Rijnmond neemt Mediaproxy voor TV-logging in gebruikDemo aanvragen

RTV Rijnmond neemt Mediaproxy voor TV-logging in gebruik

RTV Rijnmond heeft Logserver van Mediaproxy in gebruik genomen. Logserver voor het loggen, indexeren en monitoren van eigen TV-programma's. Met behulp van Mediaproxy kunnen (fragmenten van) uitgezonden programma's meteen worden hergebruikt t.b.v. publicatie op het internet of iPhone.


Steven Hulsker, Hoofd techniek van RTV Rijnmond: “Wij zochten naar een nieuw TV-logging systeem waarbij metadata in de vorm van EPG-data en ondertiteling automatisch geïndexeerd wordt. Daardoor kan makkelijk naar fragmenten of programma’s gezocht worden en op een kantoor-pc worden bekeken. Uiteraard was voor ons ook van belang dat de opnames voldoen aan de eisen die het Commissariaat voor de Media daaraan stelt”.

Peter van Klei, Director Sales & Marketing van M&I Broadcast Services: “Logserver van Mediaproxy maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van TV-logging en monitoring en sluit perfect aan bij de wensen van omroepen die behalve het registreren van de TV-programma’s ook eenvoudig en snel materiaal willen terugkijken of hergebruiken".

Logserver maakt gebruik van een ‘State-Of-The-Art’ Silverlight webinterface en is daardoor geschikt voor MAC & PC met volledige support voor Internet Explorer, Firefox en Safari. Registratie van TV-signalen kan via SDI, IP of analoog. Per server kunnen meerdere kanalen worden opgenomen en getranscodeerd worden. Fragmenten of programma’s kunnen automatisch geëxporteerd en geconverteerd worden naar diverse formaten zoals WMV, MP4, Flash en iPhone.

Logserver van Mediaproxy is marktleider op het gebied van TV-logging en monitoring en is inmiddels in gebruik bij honderden stations in Europa, Amerika, Canada, Zuid-oost Azië en India.