Omniplayer, playout software voor radio

Omniplayer is playout software waarmee presentatoren en hun team eenvoudiger en sneller werken. Omniplayer is in Nederland ontwikkeld in nauwe samenwerking met dj’s, programmamakers en technici. Met als resultaat eenvoudig te gebruiken playout software die voorbereiden en uitzenden van radioprogramma’s meer flexibel, snel en gemakkelijk maakt. Zo kunnen u en uw medewerkers zich richten op wat echt belangrijk is. Aansprekende radio.

 

Ervaar Omniplayer zelf

Benieuwd hoe Omniplayer in de praktijk werkt? Welke nieuwe mogelijkheden dit biedt voor uw werkwijze en budgettering? Neem contact met ons op voor een demo afspraak.

Speelt alle audio

 • Direct vanaf USB of CD-Rom.
 • Inladen in de database is niet nodig.
 • In alle gangbare formaten.

 

Mixt realtime

 • Realtime on the fly overgang bepalen.
 • Twee inserts per mix.
 • Auto save van wijzigingen.

 

Werkt met standaard geluidskaart

 • Een standaard geluidskaart is goed genoeg.
 • Alle kanalen kunnen via één geluidskaart weergegeven worden.
 • Ook op je laptop of thuis-pc.

Multiplayer

De live assist player waarmee je een playlist via twee verschillende kanalen A & B afspeelt. Maak on the fly je overgangen tussen twee items. Voeg één of twee inserts toe. Alles realtime zonder tussentijds stoppen en starten. Zo houd je direct het gevoel bij je overgang en bespaar je kostbare tijd.

In de playlist worden de inserts natuurlijk duidelijk weergegeven. Vanaf de redactie kan de playlist dynamisch worden bijgewerkt met Logedit. Bijvoorbeeld een reclameblok, item of belangrijke wijzigingen in de muziek. Realtime wordt de playlist bijgewerkt zonder deze opnieuw te laden.

Singleplayer

Voor geautomatiseerd uitzenden van bijvoorbeeld editie programma’s of themakanalen. Omniplayer kan een onbeperkt aantal Singleplayers aan.

Net als bij de Multiplayer is ook bij de Singleplayer de weergave instelbaar zoals font grootte, volgorde artiest / titel, velden en zelfs de naam van de Singleplayer. Handig bij verschillende edities of stations.

Realtime mixer

Met de snelle realtime Mixer tool maak je de perfecte overgang en voice of jingle insert. On-the-fly! Sleep eenvoudig de waveform op de juiste positie en hoor direct het resultaat. Zonder stoppen en starten. Voeg twee inserts toe en positioneer ze.

Vergeten op te slaan? Geen probleem. De autosave functie heeft je laatste wijzigingen bewaard. En natuurlijk zie je in je playlist duidelijk dat je een mix en insert gemaakt hebt.

Extra functies:

 • Normalizen van een track
 • Fade- in Fade out
 • Gain control

Veelzijdige Cartplayers

Hoeveel Cartplayers heb je nodig? Omniplayer laat je een onbeperkt aantal cartplayers gebruiken met per cart oneindig veel carts. Speel de carts af met het voorgeprogrammeerde Cart Keyboard, touchscreen, toetsenbord, met de muis of via de mengtafel. Laad de cartplayer met een van te voren samengesteld persoonlijk profiel en bijbehorende settings. Gebruik je vaak eenzelfde set jingles in een vaste volgorde voor een spel of quiz? De Chain functie is dan jouw oplossing waarmee je alleen die jingles in een vaste start-stop volgorde afspeelt die je nodig hebt.

Deze extra afspeelfuncties maken van de Cartplayer een onmisbare App tijdens je uitzending.

 • Crossfade
 • Hard end
 • Simultaneous
 • Enable restart

Database Explorer

Browse de database naar je audio, luister direct af of open en edit de audio direct in een externe editor.
Selecteer één of meerdere items en sleep of kopieer ze naar de Single- of Multiplayer of één van je Cartplayers.

Advanced Search

Zoek en vind snel de audio die je nodig hebt. Verfijn je zoekopdracht met zelf in te stellen zoekcriteria.
Luister direct een titel af of sleep de audio naar de Single- of Multiplayer of één van de Cartplayers. Openen in een externe editor kan natuurlijk ook.

File Explorer

Speel direct alle audio vanaf iedere externe drager zoals een USB, CD-rom of je lokale harde schijf. Omniplayer ondersteunt alle geïnstalleerde audiodecoders waaronder wav, mp3, mp2, .ogg, .wma. Luister direct, bewerk of edit de audio in een externe editor. Met drag & drop of copy & paste breng je de audiofile naar de Single-, Multiplayer of één van je Cartplayers.

Logeditor

De volledige programmering van reclame, vormgeving, muziek en items komen samen in Logedit. Op de redactie of in een productiestudio bereid je zo je programma volledig voor met mix overgangen, inserts en voicetracks. Vanuit de reclame afdeling worden de laatste commercials toegevoegd en wil de musicdirector een wijziging doorvoeren in de sceduling, dan wordt die dynamisch doorgevoerd in de Multiplayer zonder daar opnieuw een uur te hoeven laden.

Recorder

Nieuwe audiofragmenten of een volledig nieuw programma neem je op met de Recorder in van te voren ingestelde audioformaten MPEG Layer2, MPEG Layer 3 of PCM. Terwijl een opname loopt, zend je deze al uit met Create & Save.
De Recorder is ook geschikt voor automatische continue logging van het uitzendsignaal en zelfs als stilte detector.

Dock Host

Deel je schermruimte zo efficiënt mogelijk in met de Dock Host. Voeg verschillende Apps toe aan tabs op de Dock Host.